Reggel korán indultam a Klinikára. Doni Judit mamával volt...gondolom már kívülről fújja, ha valamelyik mama jön , anya orvoshoz megy. Az Nst vel korán végeztem minden rendben volt. Utána még beszéltem doktornővel, s indultam haza...22y az orrom előtt előtt húzott el, így körséta a városban..villamos majd troli..a dinamikus utasközpontú közlekedést nagyon szeretnék kialakítani a városban...nekem valahogy nem világos hogy ez most akkor hogysmint.. Délben hozzáfogtam egy epermisuhoz. Hamar kész lett, savanykás édes finom süti..a hűtőben várja a sorját :) Az eredeti Stahl Judit recept:
A sziruphoz
- 3 dl víz
- 10 dkg cukor
- 2 citrom reszelt héja
A krémhez:
- 30 dkg mascarpone
- 2 dl tejszín
- 50 dkg eper
- 20 dkg fehércsoki
Továbbá:
- 40 db babapiskóta (kb. 30 dkg)
- 30 dkg eper
- keserű kakaópor
- Először elkészítjük a szirupot: a vizet egy kisebb lábosban a gázra tesszük, beleöntjük a cukrot, és addig melegítjük, amíg a cukor el nem olvad. Akkor levesszük a tűzről, és belereszeljük a citromhéjat.
- Ebbe a szirupba áztatjuk nagyon óvatosan a babapiskótát, amit aztán szépen sorban egy tepsibe vagy mélyebb falú tálba teszünk.
- A krémhez az epret memossuk, kicsumázzuk, és botmixerrel pürésítjük. Hozzákeverjük a mascarponét és a kemény habbá vert tejszínt. A fehér csokit gőz felett megolvasztjuk, és azt is hozzáöntjük a krémhez. Ha kell, habverővel dolgozunk rajta egy kicsit, hogy a krém elég homogén és kenhető legyen. Apróra vágjuk és óvatosan hozzáforgatjuk a maradék epret.
- A krém felét rákenjük a piskótára, majd egy második sor szirupfürdőn túlesett piskótával befedjük.
- A tetejére szintén krémet kenünk, amit aztán megszórunk cukrozatlan kakaóporral
- 1 éjszakán át hűtőben tároljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése