2011. május 19., csütörtök

Epermisu ,ovisfoci és Nst



Reggel korán indultam a Klinikára. Doni Judit mamával volt...gondolom már kívülről fújja, ha valamelyik mama jön , anya orvoshoz megy. Az Nst vel korán végeztem minden rendben volt. Utána még beszéltem doktornővel, s indultam haza...22y az orrom előtt előtt húzott el, így körséta a városban..villamos majd troli..a dinamikus utasközpontú közlekedést nagyon szeretnék kialakítani a városban...nekem valahogy nem világos hogy ez most akkor hogysmint.. Délben hozzáfogtam egy epermisuhoz. Hamar kész lett, savanykás édes finom süti..a hűtőben várja a sorját :) Az eredeti Stahl Judit recept:

A sziruphoz

  • 3 dl víz
  • 10 dkg cukor
  • 2 citrom reszelt héja

A krémhez:

Továbbá:

Elkészítés
  1. Először elkészítjük a szirupot: a vizet egy kisebb lábosban a gázra tesszük, beleöntjük a cukrot, és addig melegítjük, amíg a cukor el nem olvad. Akkor levesszük a tűzről, és belereszeljük a citromhéjat.
  2. Ebbe a szirupba áztatjuk nagyon óvatosan a babapiskótát, amit aztán szépen sorban egy tepsibe vagy mélyebb falú tálba teszünk.
  3. A krémhez az epret memossuk, kicsumázzuk, és botmixerrel pürésítjük. Hozzákeverjük a mascarponét és a kemény habbá vert tejszínt. A fehér csokit gőz felett megolvasztjuk, és azt is hozzáöntjük a krémhez. Ha kell, habverővel dolgozunk rajta egy kicsit, hogy a krém elég homogén és kenhető legyen. Apróra vágjuk és óvatosan hozzáforgatjuk a maradék epret.
  4. A krém felét rákenjük a piskótára, majd egy második sor szirupfürdőn túlesett piskótával befedjük.
  5. A tetejére szintén krémet kenünk, amit aztán megszórunk cukrozatlan kakaóporral
  6. 1 éjszakán át hűtőben tároljuk.
Délután a Bocskaiban újból volt ovis foci.Két 6 év körüli kisfiú jár már csak évvége felé. Doni nagyon ügyesen végrehajtotta a szlalomozós feladatot, a labdavezetést..az egyik nagymama meg is kérdezte, hogy labdával együtt született a kis fiú..A mécses akkor tört el kicsit mikor Imike egy jól megküldött labdája éppen telibetalálta Doni arcát.Szokni kell még az ilyen helyzeteket, az edzői utasítást..de nagyon jól érezte magát Doni, a kis malőrt leszámítva és nagyon ügyes is volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése