Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 1 csomag élesztő(por)
- 1 csipet cukor
- 1 ek só
- 500ml víz
Feltét:
- 25dkg fõtt húsos császárszalonna
- 2 db közepes lilahagyma
- 30 dkg sajt (trapista vagy pannónia ízlés szerint)
- 2 kisdoboz tejföl amibe én tettem a nemrég felfedezett erős paprika krémből
Elkészítés
Az élesztőt 150ml langyos vízben egy csipet cukorral felfuttatjuk (kb. 15 perc). A lisztet és a sót elkeverjük, és mélyedést készítünk a közepébe. Ebbe öntjük az élesztős vizet, majd további langyos víz (~350ml) hozzáadásával géppel (kenyérsütő gép, dagasztó funkció 30perc), vagy kézzel bedagasztjuk. A tészta akkor jó, ha sima, nem ragad, viszonylag lágy. Pár percig kelesztjük, majd kb. 1 cm vastagságúra kinyújtjuk. A tésztát tepsibe tesszük, majd felfűtött kemencében 5 percig elősütjük. Kivesszük, megkenjük a tejföllel, megszórjuk kis kockára vágott szalonnával, szeletekre vágott hagymával, majd reszelt sajttal beborítjuk. Kemencében 20-25 percig (amíg megpirul a sajt) készre sütjük.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése