2010. március 29., hétfő

Brownie


Hozzávalók:
26 dkg étcsokoládé
10 dkg vaj
4 tojás
30 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
14 dkg liszt
10 dkg darabolt dió
Elkészítés:

A sütôt 180 fokra előmelegítjük. Felolvasztjuk az étcsokit a vajjal. Én egy serpenyőbe tettem oda olvadni a vajat, majd mikor majdnem teljesen elovadt levettem a tűzről és abba tettem a kockára türt csokit. Közben összekeverjük a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral, majd a csokoládéhoz adjuk. Beleszitáljuk a lisztet, végül belekeverjük a darabolt diót. Ez a mennyiség egy kisebb tepsihez elég /legalábbis ha magasra szeretnénk/. Kb. 20 perc alatt készre sütjük.

Ennél a sütinél az a lényeg, hogy még tapadjon a fogpiszkálóhoz! Hülés közben kicsit úgyis szilárdul. Mikor még langyos, vaníliafagyival és csokiöntettel tálaljuk /de anélkül is percek alatt elfogy/ Dió helyett lehet meggyet beletenni, vagy izlésnek megfelelően variálni!

Köszönet a receptért!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése