2011. március 26., szombat

Házi Bossche:)







Hozzávalók:

75 g vaj

100g liszt

3 tojás

375ml tejszín hulala

1 vaniliás cukor

½ habfixáló

200g csokoládé

A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Egy vastag falú edényben 150ml vizet a feldarabolt vajjal és egy késhegynyi sóval felforraljuk. Megvárjuk, amíg elolvad a vaj. Amint a vaj elolvadt, hozzáadjuk a lisztet és egy fakanállal addig keverjük, amíg egy könnyű/lágy tésztát nem kapunk. Levesszük az edényt a tűzhelyről és lehűtjük a tésztát. A tojásokat egyesével a tésztához adjuk, majd tovább keverjük a tésztát, amíg kemény és fényes nem lesz.

Tepsit sütőpapírral kibéleljük. A tésztából egy vizezett kanállal egymástól min 5 cm-re 8 csúcsot formázunk a sütőpapírra. Kb 25-30 perc alatt (középső rácson) világosra sütjük (a sütőajtót ne nyissuk ki a sütés alatt, nehogy összeessen a tészta). Hagyjuk kihűlni.

300 ml tejszínt a vaniliás cukorral habbá verjük. A felvert tejszínt nyomózsákba kanalazzuk. A kihűlt tészták oldalát a habzsáknyomó végével kilyukasztjuk és belenyomjuk a habot. Egy kis lábasban a maradék tejszínt a feldarabolt csokoládéval felmelegítjük, amíg a csoki el nem olvad. A tésztákat bevonjuk csokoládéval majd dermedni hagyjuk.


Áginak köszönöm a fordítást! A kis kuktának és Vera mamának is a segítséget!

2 megjegyzés:

  1. Hú..nagyon guszta,összeszaladt a nyál a számban! :)

    VálaszTörlés
  2. És finom is...kicsit még tökéletesíteni kell, de nem találtam a habnyomom, így egy nylon kivágott végével csináltam a halmokat..:)

    VálaszTörlés