2010. december 30., csütörtök

Szilveszteri malacok




Szilveszteri malackák / 19 db

Hozzávalók : 25 dkg liszt, 25 dkg puha vaj, 25 dkg főtt, áttört burgonya, 25 dkg túró, 2 kiskanál só

A tetejére : egy felvert egész tojás pici sóval ízesítve, egész feketebors vagy napraforgómag.

Szükségünk lesz 3 különböző méretű pogácsa szaggatóra ( egy nagy méretű, egy közepes, és egészen kicsi ) + egy szívószálra.

Elkészítés : A hozzávalókból egy laza tésztát gyúrunk és kb. 1 órát a hűtőbe pihentetjük. Ezután a tésztát 1 – 1.5 cm vastagságúra nyújtjuk.

A legnagyobb és a legkisebb pogácsaszaggatóval ugyanannyi korongot szaggatunk, míg a közepessel fele annyit mint a másik kettőből.

Tehát nálam a 19 db-hoz kellett 19 db legnagyobb, 19 db legkisebb és 10 db a közepes körtésztából.

A nagy körlapokat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és lekenjük őket a felvert sós tojással. ( Ezek lesznek a malacfejek )

A közepes körlapokat 4 egyforma cikkre vágjuk. ( Ezek lesznek a malacfülek )

A legkisebb körlapokra pedig szívószállal két lyukat fúrunk. ( Ezek lesznek a malacorrok )

A füleket és az orrokat a malacfejekre illesztjük és lekenjük őket is a felvert tojással.

Feketeborsból vagy napraforgómagból szemeket ragasztunk a malackáknak.

A malac-pogácsákat sütőpapíros tepsin 220 fokos, előmelegített tepsiben kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.

A receptet köszönöm: innen.


Virtuálisan minden kedves ismerősömnek szeretettel küldünk egy ilyen kis szerencsehozó malacot! Hozzon minden jót az új esztendőre!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése