2010. április 7., szerda

Töltött lángos


Hozzávalók : 1 kg liszt, 1 pohár kefir vagy joghurt, kb 3-4 dl  tej, 5 dkg élesztő, 2 tojás, 1 csapott evőkanál só, fél dl olaj, es egy főtt, megtört burgonya

Elkészítés : Az élesztőt 1 dl langyos tejben egy kevés cukorral megfuttatjuk.

A liszthez hozzáadjuk a tojást, a kefirt, a sót, az olajat, burgonyát,a felfuttatott élesztőt és fokozatosan a maradék tejet is. Jól kidolgozzuk és egy nem túl lágy tésztát gyúrunk belőle. Letakarjuk, és kb. fél órát kelesztjük. 

A tésztát kb. fél cm vastagságúra kinyújtjuk, és tetszés szerinti nagyságú formákra szaggatjuk.

Forró olajban frissen annyit sütünk ki belőle, amennyi éppen elfogy.

Megjegyzés : A maradékot kiolajozott zacskóba tesszük, hűtőbe tároljuk és 1 héten keresztül bármikor süthetünk belőle. A fagyasztóba is eltehető! 

Sajttal, tejföllel, fokhagymával megszórva vagy akár megtöltve is nagyon finom!

Én sajtos sonkás töltöttet csináltam. A lángostésztát kihúztam ellapogattam a felébe helyeztem 2 szelet sonkát, sajtot, ráhajtottam a tészta másik felét elegyengettem, széthúztam, s igy sütöttem ki.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése