
Hozzávalók : 1 kg liszt, 1 pohár kefir vagy joghurt, kb 3-4 dl tej, 5 dkg élesztő, 2 tojás, 1 csapott evőkanál só, fél dl olaj, es egy főtt, megtört burgonya
Elkészítés : Az élesztőt 1 dl langyos tejben egy kevés cukorral megfuttatjuk.
A liszthez hozzáadjuk a tojást, a kefirt, a sót, az olajat, burgonyát,a felfuttatott élesztőt és fokozatosan a maradék tejet is. Jól kidolgozzuk és egy nem túl lágy tésztát gyúrunk belőle. Letakarjuk, és kb. fél órát kelesztjük.
A tésztát kb. fél cm vastagságúra kinyújtjuk, és tetszés szerinti nagyságú formákra szaggatjuk.
Forró olajban frissen annyit sütünk ki belőle, amennyi éppen elfogy.
Megjegyzés : A maradékot kiolajozott zacskóba tesszük, hűtőbe tároljuk és 1 héten keresztül bármikor süthetünk belőle. A fagyasztóba is eltehető!
Sajttal, tejföllel, fokhagymával megszórva vagy akár megtöltve is nagyon finom!
Én sajtos sonkás töltöttet csináltam. A lángostésztát kihúztam ellapogattam a felébe helyeztem 2 szelet sonkát, sajtot, ráhajtottam a tészta másik felét elegyengettem, széthúztam, s igy sütöttem ki.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése